De Stichting Omgevingsfonds Windpark Bijvanck heeft 30 deelnemers. Dat zijn de bewoners van 30 adressen die liggen binnen een straal van 1200m vanaf een van de vier windturbines van het Windpark Bijvanck. Zou iemand verhuizen dan gaat de deelname over op de nieuwe bewoners van dat adres. Voor zover een deelnemer bij wil dragen aan de doelstellingen van de Stichting, is die deelnemer z.g. "Gerechtigde" om mee te stemmen in de Stichting. Wie van de 30 deelnemers dat niet wil, blijft die een gewoon Deelnemer.
De Gerechtigden hebben bij oprichtingsvergadering 22 juni 2022 een Bestuur benoemd bestaande uit een voorzitter/fondsbeheerder, een secretaris en een penningmeester. Ook is toen een Raad van Advies benoemd uit de Deelnemers, bestaande uit twee personen, die een controlerende en (ongevraagd) adviserende functie hebben. De oprichtingsakte vermeldt verder allerlei spelregels binnen de Stichting, bijvoorbeeld over vergaderingen etc.
Het is niet de bedoeling dat genoemde functionarissen hier elk genoemd worden, omdat met de Stichting door niet-Gerechtigden alleen gecommuniceerd kan worden via het emailadres genoemd op de contactpagina. Dit is ook al nodig om onafhankelijkheid van de Stichting te waarborgen, in het organiseren en beoordelen van aanvragen ten behoeve van de dorpsgemeenschappen.
De Stichting doet jaarlijks verslag van haar bezigheden en haar financiele gang van zaken aan zowel de Gerechtigden als aan Raedthuys WP Bijvanck B.V. De laatste let daarbij op het volgen van het Participatieplan.
De Stichting volgt voor haar afzonderlijke activiteiten Reglementen, die zijn goedgekeurd door Raedthuys WP Bijvanck B.V. Deze nadere spelregels worden hier beknopt op betreffende webpagina's gepubliceerd en zijn vereenvoudigd opgenomen in het Aanvraagformulier. De volledige Reglementen behoeven dus niet noodzakelijk gelezen te worden.
Voor externe onkosten gemaakt door het Bestuur en/of de Raad van Advies heeft Raedthuys € 750 per jaar ter beschikking gesteld. Bestede tijd wordt daaruit niet vergoed, dus het blijft vrijwilligerswerk. Dit doen het Bestuur en de Raad van Advies graag om de doelstellingen te bereiken.
Het Bestuur belegt tenminste eenmaal per jaar een vergadering met de Gerechtigden waarin over belangrijke zaken besloten kan en moet worden.